|
svjetsko prvenstvo 2010, vveltmajstori i zvonimir soldo -
21-06-10, 01:06
nakon tekme buducih vveltmajstora - barem tako tvrde - protiv australije, su se njemci, ako portugalskim novinarima vijerujes, malkice i cudno ponasali.
razlog: njemacki trener jogi loevv zeli miroslava klose-a a i lukasa podolskog u ekipi, ma da se nisu ove sezone bas dokazali. pogotovo ne u njemackoj ligi.
lukas zabije prvi gol, miroslav klose drugi, i njemci su nakon jedne sjajne igre protiv australca pobjedili turnir, ako njemce pitas. i citam u nasim novinama da se cak i litti javio. pierre littbarski iz berlina, koji je dugo za keln igrao, prvak svijeta 1990 i italiji, igrac i trener u japanskoj ligi, hocu reci, covijek je nesto prosao a i vidio daje intervievv pa kaze da nije lukas podolski kriv da je cijelu sezonu bez gola ostao, nego da je trener 1. fc kelna kriv i njegov sistem igre, defenziva itd.
zvonimira solda su ove godine dobro popljuvali, ocito ne kuze ljudi, da je taj miran trener koji odkad za keln radi mez imalo preseravanja jako uspjesno radi. prije njegovog dolaska su od 2000. godine pola vremena u 2 njemackoj ligi boravili, a ostalo vrijeme na puto od ili do te lige.
ova sezona kelna je barem meni najstabilnija ispala.
mozda su kriticni glasovi poput mene i samo ljubomorni, ako kazi loevv i bierhoff koce njemacku ekipu, a bisri pout mattheusa, kahna littbarskog i bierhoffa osramote sebe kao i nevine oko sebe.
milivoje novakovic, buduci prvak svjeta, ako slovencima vjerujes, je iste sezone 6 gola za keln nabio, a zeko tosic u roku pola sezone nekih pet. lukas podolski 2 gola. ista ekipa isti sistem i isti zvonimir soldo.
trener njemca je jedno 10 intervievva izmedu tekme protiv australce i tekme medu braca srba dao, i u svakom razgovoru se preseravao, kako je on za podolskog znao, kako je podolski oduvijek za njemacku ekipu odlicno igrao itd...
sta se mene tice, zelim njemcima sve naj, to znaci:
a) vise trenera poput zvonimira solda u bundesligi
b) jogi loevv, pierre littbarski a i menedjer bierhoff su kvalificirani za glavne uloge tv-sapunice "seoski doktor" "klinika isopod palma" kao i "doktor brijega"
c) louis van gaal-a za trenera njemacke reprezentacije
imam i jednu molbu: sredite i oliveru kahnu neku ulogu kad se u bizniz uhodate. ako ovu zadacu sredite cete i njemacku kao prvaka svijeta dozivjeti - i to u reali.
inace mi se njemci ove godine jako dobro svidaju, prvi puta i vise od ekipe portugala, al sto im fali su jedan dobar stabilan trener i pametan menedjer
ekipe, koji puno toga znaju - pogotovo kako se viskokokvalitetne majce od gospodje gabriele strehle nose. i to je pitanje stila, i zato mislim da bi im i u tom pitanju zvonimir soldo puno pomogao, ali ga na zalost nitko ne pita.
steta.
|